OMHej!

Så kul att du hittat hit- välkommen!

Jag är en finlandssvensk tjej som flyttade till Sverige för snart 9 år sedan. Jag har haft keramiken som hobby under de senaste 20 åren och har sedan 3 år tillbaka haft det som mitt heltidsjobb. 

Jag driver en verksamhet där jag tillverkar keramik till min egen webshop, till återförsäljare och så samarbetar jag gärna med restauranger och företag för att ta fram keramik efter deras önskemål. Jag ordnar även keramikkurser och prova på drejning i min verkstad i Sollentuna och i det vackra växthuset på Överjärva gård. 

Jag tillverkar mina alster i stengodslera. Här kan du hitta unika föremål som tillverkats i små mängder i min verkstad i Sollentuna.

Jag  använder mig av högklassiga råvaror, med hållbarhet i fokus, för att skapa jordnära produkter som är tåliga för användning under en hel livstid.

För att skapa mina produkter kavlar, tummar, drejar och gjuter dem och använder ibland gamla spetsar och formar för att skapa nya vackra föremål. 

Många av de gamla spetsar jag kavlar in i produkten har jag ärvt av min farmor Ingrid och mormor Inga och några har jag fyndat på loppis. Genom att förflytta strukturen från de gamla spetsarna till leran får spetsen ett nytt liv och det gamla hantverket lever vidare i generationer.

Varje produkt är unik och kan variera i storlek och form, vilket ger den en äkta känsla av hantverk med personlighet och karaktär. Bilder du hittar i webshopen är representationsfoton, och inte foton av den exakta varan du får hemskickad.

Med PetraLundsLeras handgjorda keramik skapar du en härlig dukning som passar både till vardag och fest. Formspråket på tallrikar, uppläggningsfat, skålar och muggar är enkelt och stilrent, medan spetsen ger det där lilla extra.

En komplett serie i hållbar stengods med flera olika stengodsleror och i flera olika färgnyanser som lever länge och är lätta att kombinera till sköna helheter.

Alla produkter tål  diskmaskin, mikro och ugn.

Jag skickar inte ut produkter jag inte kan stå för, men ifall du skulle uppleva att det är något fel på din vara får du gärna vara i kontakt med mig via [email protected]

Är du kock eller driver restaurang är du välkommen att kontakta mig för att ta fram produkter specifikt för era behov! 

Vill du ordna ett prova på tillfälle eller en workshop för en grupp t.ex. kompisgäng, företag eller liknande är vi intresserade av att skräddarsy något för just dig!

Hör av er!

Varma hälsningar Petra

Tel. 070-5688344

Hinner jag inte svara, prata in ett meddelande eller skicka ett mail till mig så återkommer jag så fort jag kan