INTENSIV SOMMARKURS I KERAMIK

4 500 kr
2

Välkommen på intensiv sommarkurs med lera under två härliga sommardagar i keramikverkstan med vackraste utsikten över Edsviken!  

Lördag 29.6 kl.10-16

Söndag 30.6 kl. 10-16

Skapa med lera i en härlig miljö, inspireras av den vackra omgivningen och låt ditt skapande flöda fritt.  Du får möjligheten att tillverka favorit muggarna, tallrikarna, lilla vasen eller något annat som du kanske drömt om. Vi vill inspirera och lära dig att forma ditt eget hantverk som du kan njuta av varje dag och känna glädjen i att ha tillverkat det själv.

Kursen passar såväl nybörjaren som dig som redan prövat att skapa i lera på tidigare kurser. Vi går igenom teknikerna drejning, beskickning, kavling, handbygge, tumning och ringling! Har du varit med tidigare så får du såklart direkt köra på med ditt eget skapande! Utmana dig själv och skapa t.ex. en frukostserie med muggar, skålar och små fat eller en tekanna eller stora vaser. Vi bränner och glaserar alla alster som skapas under helgen enligt önskemål.


Vi är två handledare i gruppen: Petra Lund (keramiker) och Heidi Haarma (Erasmus student)

Du får personlig handledning utifrån din nivå så att du har möjlighet att utvecklas. Det blir en mysig stämning då kursen är riktad till enbart 4-8 deltagare. 

Under dagarna kommer vi att njuta av en härlig matig salladslunch förhoppningsvis i solen och möjlighet till bad i Edsviken finns såklart! 

I priset ingår 2kg lera ( finns möjlighet att köpa till för 125kr/kg- ingår bränning och glasyr), handledning, färdigställande av alster med bränning& glasering, fika och lunch

Åldersgräns 13 år!

Övrig info

Lunch på matig sallad samt fika ingår båda dagarna Meddela eventuella allergier. Ta på dig  oömma kläder och skor! 

Anmälan är bindande- om du får förhinder höra av dig till mig ifall någon kanske står på kö till kursen. 

Minimi deltagarantal är 4 personer. Skulle det bli färre deltagare ställs kursen in med återbetalning eller så kommer vi överens om en annan typ av workshop. 

Hitta hit:

Min studio ligger i Ladan i det vackra slottsområdet kring Edsberg slott i anslutning Sigtuna Stearinljusfabrik.  Man tar sig lätt till min studio med pendeltåget till Sollentuna station (promenad 1,8 km) -alternativt buss 527&627 från Sollentuna Centrum till hållplats Edsvik eller buss. Från hållplatsen går man 750m genom den vackra Edsbergsparken.

Kommer man med bil finns gratis parkering 4 timmar med P-skiva. Följ skyltning Edsvik. 


Plats

PetraLundsLera

Ladan- Sigtuna Stearinljusfabrik