DREJA OCH FORMGE I KERAMIK

2 300 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. För intresse ta kontakt!

Har du drömt om att pröva på att dreja och skapa i lera? Är du nybörjare eller har du redan erfarenhet av lera-  denna workshop passar alla!

Hos mig får du ta fram din kreativa sida och skapa med lera. Du får pröva på teknikerna att dreja, kavla och tumma. Vi börjar med en genomgång av teknikerna varefter du får skapa fritt under några timmar. Vi jobbar i ett roterande system och turas om på de fem drejskivorna. Du kommer att hinna skapa några vackra bruksföremål som t.ex. muggar, skålar, ljushållare och tallrikar innan vi samlar ihop och putsar redskapen och avslutar dagen.

I priset ingår 2kg lera och det finns möjlighet att köpa mer under kursens gång (125kr/kg)  handledning, bränning och glasering. Ni får välja vilken glasyr ni vill ha på det ni skapat. Jag gör efterarbetet och alstren är färdiga för avhämtning efter cirka 4 veckor.

Kursen går under totalt i 5 timmar

Vi är en liten grupp på fyra till åtta deltagare så det blir väldigt personligt och mysigt.

Det här lär du dig:

  • Dreja, formge och skapa i keramik
  • Grunder i teknikerna drejning, kavling och tumning 
  • Skapa ett föremål du kan njuta av länge


Övrig info

Fika med macka ingår. Meddela eventuella allergier.

Ta på dig oömma kläder & skor! Förkläden finns till alla deltagare.


Minimiålder 13 år!

Minimi deltagarantal är 4 personer. Skulle det bli färre deltagare ställs kursen in med återbetalning eller så kommer vi överens om en annan typ av workshop (t.ex. Dreja tillsammans-workshop för två)

Anmälan är bindande- om du får förhinder kan du ge din plats åt en kompis eller höra av dig till mig ifall någon kanske står på kö till kursen. 

Hittar du inget datum som passar dig eller är tiderna fullbokade- ställ dig i kö genom att maila [email protected] 

Hitta hit:

Min studio ligger i Ladan i det vackra slottsområdet kring Edsberg slott i anslutning Sigtuna Stearinljusfabrik.  Man tar sig lätt till min studio med pendeltåget till Sollentuna station (promenad 1,8 km) -alternativt buss 527&627 från Sollentuna Centrum till hållplats Edsvik eller buss. Från hållplatsen går man 750m genom den vackra Edsbergsparken.

Kommer man med bil finns gratis parkering 4 timmar med P-skiva. Följ skyltning Edsvik. 


Plats

PetraLundsLera

Ladan- Sigtuna Stearinljusfabrik

Landsnoravägen 42, Sollentuna